| Ana Sayfa | Forum | Mevzuat | Kariyer | Dönemsel Yapılar | Makale | Ayın Konusu | Download | Galeri | BLOG | İletişim |
![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Downloads | Albümler | Bloglar | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
Geribildirim | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
mrb kitap pataloğu arkadaş gerçekten güzel yazmışsınız benim hep savunduğum saklama koşulları ve kimyasal durumlarına göre kitaplara yapılması gerekenlerin yapılması ben bi yerde karşılaştım kitaplar nemli ve mantarlaşma başlamış bunların havalandırılması lazım ve bulunduğu yer uygun değil denildi ama maalesef tamam denildi öğrendimki bıraktığımız gibi devam sizce bu nasıl bi durum nasıl el yazmalarımıza değer veriliyo veriliyo gibi gösteriliyo ama icraat yok tamirini yaaprsın ama ilk müdahele önemli saklama koşulları hastalığı neyse ona göre müdahele yapılmalı. Hastaneye hasta geldi durumunu göre bir bölüme yatırlır rastgele bir yere konup müdahele yapılmaz yalnış teşhis olur.Tıpkı kitaplarda öyle ama maalesef böyle olmuyo ha kitaplar restorasyon yapılsın ama nasıl yapılırsa yapılsın denilir. bu bu bence esere değer vermek değil sadece gösteriş için diye düşünüyorum. işte şu kadar kitabın restorasyonu bitti demek için, umarım daha iyi koşullarda daha iyi ortamlarda eserlerimiz saklanır. bunlar yüzyıllarca kaldıysa daha bir çok yüzyılda kalmalı
|
|
|||
|
Sevgili arkadaşlar evet ülkemizde yazmalara, eserlere verilen önem değeri kadar değildir. Ama bunun korunması ve onarılması (restorasyonu) için çaba harcayan bir çok arkadaş var ve bunların çoğu işini gönülden yapıyor. Ve bunun için kendi ellerinden gelenin fazlası bir çaba gösterenlerde var bunlarıda görmeniz gerekiyor. Evet ottoman beyin belirttiği gibi günü kurtarmaya çalışan bir çok kişi var kendi döneminin geçmesini istiyor ve bununuda en az zararla nasıl atlatırsam atlatayım düşüncesindeler. Özellikle burda dikkat çekilmesi gereken temel nokta bence bu eserlere, yazmalara vs. ödenek anlamıyla, altyapı hazırlama, bunuların geleceğe taşınması için gerekli altyapı için neler yapılmış bugüne kadar araştırdınız mı? Bence asıl günü kurtarmak budur; yani restoratörlerdenöte bunlara imkan ve olanakları yaratanlardır.
Sevgili Ottoman beyin dediklerine katılmamak mümkün değil ve ben bunlara ek olarak imkan ve olanaklar anlamıyla bir şeyler katmak istedim. Çünkü tarihsel ve değerler anlamıyla bizden çok çok geride olan hatta tarihi yüzyıla dayanan ülkelerin bile restorasyon ve konservasyon anlamıyla bizden çok ileride oldğunu görebiliriz. Artık burda söylenecek söz ne olmalı her arkadaş bence kendince yorum yapar-yapıyordur. Sevgi ve saygılarımla. |
|
|||
|
Herkese merhaba,
Bu forumda bahsettiğiniz konular hakkında ilgilenenlerle şahsen görüşmek isterim. Sayın Barış ALKAN, sizinle zaten tanışıyoruz. Diğer arkadaşlarla tanışmak ya da mail yoluyla bilgi paylaşımında bulunmaktan onur duyarım. Saygılarımla, Başar SOYSAL İstanbul Deniz Müzesi Kağıt Konservatörü Tel: 0 (212) 327 43 45 Dahili: 189 e-posta: basarsoysal@windowslive.com |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|